IDIOMES

KRAV MAGA

¿QUÉ ES EL KRAV MAGA?


Krav Magà és una art marcial desenvolupada originalment a Txecoslovàquia en els anys 30 del segle XX. 
El desenvolupador va ser Imi Lichtenfeld. Quan Lichtenfeld va arribar a Palestina abans de la creació de l'estat d'Israel, va començar a ensenyar el combat mà a mà a la Haganà, l'exèrcit clandestí jueu. 

Després de la creació d'Israel, el Krav Magà va ser adoptat per les forces armades i la policia israelianes com a art marcial preferent. 



Quan Lichtenfeld es va retirar després d'una llarga carrera com a instructor de combat a les Forces de Defensa d'Israel (FDI), va començar a ensenyar el Krav Magà a la població civil. D'aquesta manera va sorgir una versió civil basada en els principis de la defensa personal. S'ha d'assenyalar que el Krav Magà no és un esport i manca d'aspecte competitiu.

En síntesi, els principis fonamentals de combat dicten com ha de ser tota resposta de defensa personal. En una situació donada, la defensa o atac han de ser: els més ràpids, els més forts
els més curts, els més naturals i al gra (per exemple, si hom vol escapar, cal escapar; si hom vol copejar, cal copejar).

La idea bàsica consisteix a ocupar-se primer de l'amenaça immediata, impedir que l'agressor torni a atacar, després neutralitzar el contrari. 
Es fa èmfasi a llevar-li immediatament la iniciativa a l'agressor. S'hi val a sortir corrents (retirada tàctica), si la situació ho dicta. 

El Krav Magà serveix davant contraris armats i davant contraris múltiples. També permet combatre en àrees tancades, com els avions. El Krav Magà disposa de moltes tècniques de desarmament, i en la seva pràctica se subratlla el combat en circumstàncies fora del comú. 

Si vols preguntar alguna questi´ó relacionada amb el Krav Maga, pots dirigir-te al responsables de Castelló Sr. Francisco Nebot, de València Sr. Llorenç Jornet i d´Alacant Sra. Almudena Sánchez.


REGLAMENT COMPETICIÓ KRAV MAGA FELODA 2024